Toen mijn moeder was overleden (2018) en wij als familie nog even bij de kist achterbleven, maakte mijn zus een foto van haar. Liggend in die kist.
In eerste instantie keek ik daar een beetje raar van op maar toen zei ze: 'Ik weet niet wat ik met die foto doe, maar dan heb ik hem gewoon'.

 

Ik vond dat een erg mooie gedachte.

Want pas na de uitvaart komt er tijd om alles een plekje te geven. Rouw werkt voor iedereen anders. Sommigen vinden het lastig om naar een foto te kijken van de overleden dierbare en anderen vinden het juist fijn om nog wat houvast in foto's te kunnen hebben. Misschien is er wel een familielid met dementie of zijn er kinderen die eigenlijk nog te jong zijn om dingen te kunnen beseffen. Die komen wellicht later met vragen. 

 

Dan is het erg fijn om foto's te hebben.

Op je eigen manier het verlies een plekje geven. Met foto's van het waardige, persoonlijke afscheid dat jullie samen hebben gehad.

 

Vanzelfsprekend ben ik discreet en respectvol aanwezig bij het afscheid. Ik probeer er zo onopvallend mogelijk voor jullie te zijn. Niet om het verdriet vast te leggen maar juist ga ik op zoek naar die beelden die een mooi verhaal over de dag vertellen.

 

Denk je dat ik iets voor jullie kan betekenen? 
Bel of Whatsapp me.

 

0653662937

info@andreavanhoutenfotografie.nl

Huwelijk, Huwelijksfoto, Huwelijksfotograaf  Fotograaf, bruidsfotograaf, Bruidsfoto, Bruidsreportage,  Whiskey,  whisky, Vintagefotografie, Oldskool, Oude Fabriek, huwelijksreportage,  Trouwen, Trouwfoto, Trouwfotograaf, Familiefoto, trouwjurk, Groningen, Drenthe, Stadskanaal, Nieuwe Pekela, Friesland, Waddeneilanden, trouwambtenaar, huwelijksspeech, trouwmevrouw, Babs, Ambtenaar Burgerlijke Stand, Trouwauto, Oldtimer, fotograaf Groningen, Boven Pekela, Rockabilly, Rockabilly bruid, Pin-up, Boudoir, vintage bruiloft boudoir boudoirfotografie boudoirfotograaf sexy lingeriefoto lingeriefotografie lingerieshoot, Stadslab, De Wiemel, De Kruimel, EM2 Lemferdinge Suikerfabriek Toekomst Scheemda  Bamboolodge Suikerlaan STAR 

Charina, Xsasa, The Bridal Concepts Company, LauraDolls, Japon Vintage Trouwjurken oudewaterstaatskerk, aignwies, oosterhouw

Copyright 2023 by Andrea van Houten